Agnadi Hotel - Rovies Evia Greece

Δραστηριότητες - Βόρεια Εύβοια

Η βόρεια Εύβοια και οι Ροβιές ειδικότεραείναι η ιδανική πρόταση για να απολαύσετε ξένοιαστες διακοπές και όμορφες δραστηριότητες κοντά στη φύση. Λόγω της ιδανικής θέσης και μορφολογίας της περιοχής, οι επισκέπτες των Ροβιών μπορούν να απολαύσουν διάφορα σπορ και ποικίλες δραστηριότητες και εκδρομές. 

Παρακάτω θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με διάφορες δραστηριότητες και σπορ που μπορείτε να πραγματοποιήσετε στις Ροβιές.

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Τις Ροβιές κυκλώνουν τρία μεγάλα και καταπράσινα βουνά το Τελέθριο το Ξηρόν Όρος και ο Καβαλάρης τα οποία σχηματίζουν πανέμορφα τοπία για πεζοπορίες.

1.Καταρράκτες Δρυμώνα - Ξηρόν Όρος

Πορεία (ώρες) 3:30
Βαθμ. Δυσκολίας: 1

Από τις Ροβιές, παίρνουμε τον δρόμο για τη Μονή του Οσίου Δαυίδ. Σε 12 χλμ. περίπου και αφού έχουμε περάσει τη Μονή και τα χωριά Παλιοχώρι, Δαμιά, Καλαμούδι, Δρυμώνας, φθάνουμε στους καταρράκτες του Δρυμώνα. Στην είσοδο του μονοπατιού για τους καταρράκτες υπάρχει ξύλινη πινακίδα του Δασαρχείου Λίμνης. Το μονοπάτι διασχίζει τους καταρράκτες και καταλήγει στην κορυφή του Ξηρόν Όρος από όπου έχουμε πανοραμική θέα του ανάγλυφου της Κεντρικής Ευβοίας καθώς και των νησιών Σκιάθος και Σκόπελος. Εάν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή μπορούμε να δούμε μέχρι και το όρος Άθως.


 
2.Καστανιώτισσα - Σημία (Τελέθριο)

Πορεία (ώρες) 4:00
Βαθμ. Δυσκολίας: 1

Από την Καστανιώτισσα στο τέλος του κεντρικού δρόμου (υψ. 310μ) ξεκινάει η διάσχιση του πανέμορφου Τελέθριου. Μετά από 8,2χλμ φθάνουμε στην κορυφή του Τελέθριου (υψ. 970μ), όπου υπάρχει το εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία. Από εδώ αγναντεύουμε σ' όλη τη Βόρεια Εύβοια και τον Παγασητικό. Συνεχίζοντας ΝΑ και ακολουθώντας το χωματόδρομο μετά 6,5χλμ ή 1,5 ώρα, μέσα από το δάσος του Τελέθριου φτάνουμε στα Σήνια (υψ. 440μ), όπου και τελειώνει η πορεία. Η διαδρομή προσφέρεται και για ποδήλατο βουνού.


 
3.Διάσχιση Φαράγγι Νηλέα (Αράπης)

Πορεία (ώρες) 2:00
Βαθμ. Δυσκολίας: 1

Από το χωριό Κεράμεια συνεχίζουμε τον ασφάλτινο δρόμο για Αγία Άννα. Μετά από πορεία 3χλμ. περίπου υπάρχει κατηφορικός χωματόδρομος (κεντρική οδός) στα αριστερά μας, που οδηγεί στην είσοδο του μονοπατιού. Ο χωματόδρομος είναι σηματοδοτημένος με σήματα λευκό πλαίσιο με κόκκινο κέντρο, καθώς και με βέλη, ώστε να αποφύγουμε την είσοδο μας σε λάθος δασικό δρόμο. Το μονοπάτι μας κατεβάζει στην κοίτη του ποταμού Νηλέα και λίγα μέτρα μπροστά βρίσκεται το φαράγγι του Νηλέα.

Για να διασχίσει κανείς το φαράγγι του Νηλέα χρειάζεται μαγιό, γιατί σε πολλά σημεία πρέπει να κολυμπήσεις σε νερό βάθους πάνω από ένα μέτρο. Το φαράγγι από την είσοδο μέχρι την τσιμεντένια γέφυρα των Αμελάντων, έχει μήκος 1.400μ. και χρειάζονται περίπου 2 ώρες για να το διασχίσει κανείς με αργό ρυθμό. Από τη γέφυρα Αμελάντων υπάρχει ανηφορικός δασικός δρόμος 2χλμ, που οδηγεί στο πλάτωμα που έχουμε αφήσει το αυτοκίνητο.

Επιπλέον πληροφορίες για τα μονοπάτια της Βόρειας Εύβοιας θα βρούμε στον Ορειβατικό
Σύλλογο Χαλκίδας- http://www.eoschalkidas.gr/
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ
http://issuu.com/entelia/docs/monopatia07?e=1140773/2861076
 

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ – ΜΠΑΣΚΕΤ

Πλησίον του ξενοδοχείου ( 100μ ) υπάρχουν δύο δημοτικά γήπεδα ποδοσφαίρου 5 Χ 5 και ένα γήπεδο ΜΠΑΣΚΕΤ όπου μπορείτε εσείς ή τα παιδιά σας να τα χαρείτε. 


 

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Μπροστά από το ξενοδοχείο ξεκινά ένας αγροτικός δρόμος ο οποίος διασχίζει έναν πλούσιο ελαιώνα και καταλήγει σε μια υπέροχη παραλία ( παραλία Αμπουριά ), αυτόν τον δρόμο μπορείτε να τον χαρείτε είτε περπατώντας είτε κάνοντας ποδηλασία. Επίσης μια φανταστική διαδρομή για ποδηλασία είναι πάνω στο οροπέδιο που βρίσκεται μετά από τους καταρράκτες της Δρυμώνα. 


 

WINDSURFING

To ξενοδοχείο Αγνάντι απέχει 8 Κm (5 min) από την παραλία ‘κοχύλι’ η οποία τους καλοκαιρινούς μήνες είναι κατάλληλος προορισμός για τους λάτρεις της ιστιοσανίδας. 


 

ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ 4Χ4

Οι λάτρεις των διαδρομών 4Χ4 έχουν την ευκαιρία να διασχίσουν πολλές περιοχές αφού η περιοχή κατακλύζεται από ειδικές διαδρομές μέσα από δάση με πυκνή βλάστηση. Μία ωραία διαδρομή είναι αυτή που ξεκινάει από το παραλιακό χωριό Ήλια – πάνω από το βουνό Τελέθριο – μέχρι το χωριό Σπιάδα. Όλες αυτές οι διαδρομές είναι χαρτογραφημένες. Από το ξενοδοχείο AGNADI οργανώνονται ημερήσιες εκδρομές 4χ4 στα στα γύρω βουνά της περιοχής. 


 

ΔΙΚΥΚΛΑ

Εάν είστε λάτρεις των μηχανών τότε σίγουρα είστε στο σωστό μέρος! Η μορφολογία του εδάφους σε συνδυασμό με τα εκατοντάδες χιλιόμετρα μέσα στο πράσινο σίγουρα θα σας μαγέψουν είτε εντός είτε εκτός δρόμων. Τα τελευταία έχει οργανωθεί πίστα motocross έξω από τις Ροβιές. 

  • English
  • Greek
  • German

Ξενοδοχειο Αγναντι
Ανοιχτό όλο το χρόνο

Ροβιές - Εύβοια

Τηλ: ( +30 ) 22270 71220
Κιν: ( + 30 ) 6977 444645
Email: roviessunset@yahoo.gr

MH.T.E.: 1351K012A0029100

Find Us on Facebook Special Offers

Πως Θα Μας Βρειτε

Για να δείτε τις οδηγίες για το πώς να φτάσετε στο Ξενοδοχείο Αγνάντι κάντε κλικ εδώ