Agnadi Hotel - Rovies Evia Greece

Θρησκευτικός Τουρισμός & Μοναστήρια στη Βόρεια Εύβοια

Η Εύβοια είναι ιδανικός προορισμός για εκείνους που ενδιαφέρονται για θρησκευτικό τουρισμό, καθώς έχει πολλά θρησκευτικά αξιοθέατα. Πολύ κοντά στο ξενοδοχείο Αγνάντι βρίσκονται αρκετά μοναστήρια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Η Μονή Χρυσοβαλάντου

Το Μοναστήρι της Αγ. Ειρήνης Χρυσοβαλάντου είναι μια νεοσύστατη Μονή χτισμένη σε μια καταπράσινη πανέμορφη πλαγιά, μετόχι της μονής Ηλίων. Η θέα από τη Μονή είναι μοναδική, ενώ στο γαλήνιο περιβάλλον της μονής μπορείτε να ξεκουραστείτε και να γνωρίσετε από κοντά τον τρόπο ζωής των μοναχών. Στο δρόμο Αιδηψού-Ροβιών, υπάρχει διασταύρωση με δρόμο που οδηγεί μετά από 2 χμ. στην Μονή.


 
 

Η Μονή Γαλατάκη

Tο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, που είναι επίσης γνωστό και ως μονή Γαλατάκη, χτίστηκε τον 15ο αιώνα και είναι μία από τις αρχαιότερες μονές της Εύβοιας και της Ελλάδας γενικότερα. Απέχει 12 χμ. από τη Λίμνη όπου ο δρόμος για το μοναστήρι είναι βατός χωματόδρομος. Το τοπίο είναι πανέμορφο και η θέα προς τον Ευβοϊκό μαγευτική. 

Η ιστορία της μονής που σήμερα λειτουργεί ως γυναικεία, ξεκινά κατά τη Βυζαντινή περίοδο, το 1576. Στον περίβολο της μονής υπάρχουν μέλη αρχαίου ναού (Ποσειδώνα), ενώ στον ίδιο χώρο δεσπόζει ένας Ενετικός πύργος, που σύμφωνα με την παράδοση χτίστηκε από τον Όσιο Δαυίδ τον Γέροντα. Πολύ κοντά στη μονή σε μία βραχώδη τοποθεσία είναι το ασκηταριό του Άγιου Ανδρέα. 


 

Η Μονή Όσιου Δαυίδ

Σε κοντινή απόσταση από τις Ροβιές, στο σταυροδρόμι κοντά στον κεντρικό δρόμο Κερασιάς – Ιστιαίας, βρίσκεται το φημισμένο ανδρικό μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ, Είναι πασίγνωστο στην Εύβοια αλλά και στο Πανελλήνιο και είναι χτισμένο σε ένα πανέμορφο σημείο με πολύ πράσινο, δέντρα και πηγές. 

Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1550 και μπορείτε να θαυμάσετε τις σπάνιες αγιογραφίες του καθώς και τα θρησκευτικά και ιστορικά κειμήλια που εκτίθενται στο μουσείο της μονής. Οι μοναχοί είναι πολύ φιλόξενοι στους επισκέπτες και τους προσφέρουν τοπικά κεράσματα.


 

Η Μονή Αγίου Γεωργίου

Η γυναικεία Μονή του Αγίου Γεωργίου Ηλίων είναι χτισμένη σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο. Απέχει περίπου 10 χλμ. από τις Ροβιές και τα τελευταία χμ. της διαδρομής είναι στενός χωματόδρομος με αρκετές στροφές, βατός ωστόσο για όλα τα αυτοκίνητα. Η ιστορία της μονής ξεκινάει από πολύ παλιά και έχει πολύ ενδιαφέροντα και εντυπωσιακά κειμήλια που μαρτυρούν την ιστορία της πορείας της. Εξαίρετης τέχνης είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού.


 

Προκόπι - Άγιος Ιωάννης ο Ρώσος

Το νέο Προκόπι βρίσκεται στην Βόρεια Εύβοια σε ένα παρθένο και θαυμάσιο τοπίο της φύσης ! Το παλιό χωριό όμως που πήρε το όνομά του από τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα Προκόπιο απέχει χιλιόμετρα μακριά και βρίσκεται στην Καππαδοκία. Από εκεί κατά τον εθνικό ξεριζωμό τα καραβάνια των τραγικών προσφύγων θα μεταφερθούν και στην Εύβοια. Μαζί τους φέρνουν το άφθαρτο και ολόσωμο λείψανο του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου!! Ένας προσφυγικός οικισμός δημιουργείται στην θέση του σημερινού χωριού, όπου μετά από χρόνια αρχίζει να χτίζεται ο επιβλητικός ναός. Στην εκκλησία φυλάσσεται το λείψανο του Αγίου ο οποίος πέθανε το 1730 και ανακηρύχθηκε Άγιος από την Ρωσική εκκλησία το 1962. Γιορτάζει την 27η Μαίου και το σκήνωμα του θεωρείται θαυματουργό.


 

Παναγία Ντινιούς

Στο δρόμο Ιστιαίας - Αρτεμισίου, μετά τον οικισμό Νέα Σινασό, υπάρχει μια διασταύρωση που οδηγεί στην περιοχή της Παναγίας Ντινιούς, σε απόσταση 6 χιλιομέτρων βορειοανατολικά της Ιστιαίας. Ο χώρος είναι ένα μεγάλο πάρκο με πλατάνια στις όχθες ενός μικρού παραποτάμου. Στο μέσο αυτού του πάρκου υπάρχει ο ναός της Παναγίας Ντινιούς. Στις 23 Αυγούστου, γίνεται μεγάλο πανηγύρι στη μνήμη της Παναγίας.


 

Μονή Οσίου Δαυίδ

  • English
  • Greek
  • German

Ξενοδοχειο Αγναντι
Ανοιχτό όλο το χρόνο

Ροβιές - Εύβοια

Τηλ: ( +30 ) 22270 71220
Κιν: ( + 30 ) 6977 444645
Email: roviessunset@yahoo.gr

MH.T.E.: 1351K012A0029100

Find Us on Facebook Special Offers

Πως Θα Μας Βρειτε

Για να δείτε τις οδηγίες για το πώς να φτάσετε στο Ξενοδοχείο Αγνάντι κάντε κλικ εδώ